Csusztatott palacsinta (kb. 15)
5 dkg. olvasztott vaj
5 tojas sargaja
3 evokanal cukor
pici vanillias cukor
3 evokanal liszt
3 1/2 dl tej
5 tojas kemenyre vert habja
Belekeverjuk a tojas sargakat az olvasztott vajba, hozza a cukrot,
vanilliat, mikor jo habos belekeverjuk lassankent a lisztet is. Igy
egy jol keverheto masszat kapunk. Lassan belekeverjuk a tejet,
majd a kemenyre vert tojasok feherjet. Ekkor mar ovatosan
keverjuk, hogy a habot ne nagyon torjuk ossze.
Lassu tuzon sutjuk a palacsintak egyik oldalat, majd egymasra
csusztatjuk.
Toltelek: Daralt diohoz adjunk bosegesen cukrot, reszelt citrom
hejjat, esetleg mazsolat. A palacsintakat ugy rakjuk le mint a
tortat, melegen talaljuk. Talalaskor meglocsolhatjuk
csokolade/rum keverekkel. Masnap is nagyon finom, de egy kisse
fel kell melegiteni.
Jo etvagyat!
Bori
|
Sziasztok suti kedvelo Otthonkasok!
Egyik gyenge pontom, hogy imadom a sutemenyeket,
kivaltkepp a palacsintafeleket.
A gofri a fofo kedvencem, es nagy szomorusagomra ilyet
szegeden mar nem lehet kapni (ugy ertem frissen - melegen
nem, csak zacskosat - de az nem az igazi). Kaptam egy sutot,
de sajnos recept nem volt melle, a szakacskonyvekben
talaltam nehanyat, de hasznalhatatlanok.
Ha valamelyikotok ismeri a valodi receptet, kerem ossza meg
velem is!
Kosz a segitseget, es nagyon varom a valaszokat
Si
mi
|
Kedves Judit!
Vegre egy olyan tema, amiben talan en is segithetek...
Az itt kovetkezo mezes sutik nem kimondott cukrasztermekek,
de allitom, megalljak a helyuket kozottuk. A fo erv
mellettuk, hogy 1 ora alatt keszen vagy veluk, es ha
gyorsan dolgozol, akkor konnyen elbanhatsz a tesztaval.
ketszinu kremes
(nehany ora alatt megpuhul)
5 dkg margarint 2 egesz tojassal, 10 dkg cukorral, 1 ek.
mezzel, csipet soval goz folott keverunk. Amikor levesszuk,
1 kaveskanal szodabikarbonat es 40 dkg lisztet adunk hozza.
3 lapot sutunk belole (tepsi hatuljan), es kremmel
osszeregesztjuk. A tetejere csokimazt teszunk.
KREM: 1/2 l tejbol es 8 ek. lisztbol pepet fozunk.
20 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverunk, es ha a pep
kihult, a kettot jol osszekeverjuk. Az egyik felet feheren
az also lapra kenjuk. A masik felebe kakaot keverunk es
rakenjuk a kovetkezo lapra.
MAZ: 2 tojas feherjehez 15 dkg cukrot es 3 dkg kakaot
teszunk. 1/2 oraig keverjuk.
(Ez volt a maz hivatalos verzioja, de szerintem finomabb
(es foleg gyorsabb), ha csokimazt teszel ra. Ennek
elkesziteset a neger szeletnel meg is talalod.)
Neger szelet
(nagyon gyorsan megpuhul)
2 ek. mez, 6 dkg kakao, 20 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1/2 ek.
szodabikarbona, 2 tojas, so ----> ezeket osszekeverjuk, es
goz folott fozzuk, mig el nem olvadnak. (akkor jo, ha mar
nagyon meleg). gozrol leveve 35 dkg lisztet (szerintem ez
keves; kell oda 45-50 dkg is) belekeverunk es osszegyurjuk.
3 lapot sutunk tepsi vajazott-lisztezett hatuljan.
KREM: 2 cs. pl. vanilias pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg vaj, 20
dkg cukor ----> a pudingot megfozzuk, majd belekeverjuk a
vajat, a cukrot. Forron a tesztara kenjuk.
MAZ: 10 dkg cukort, 3 ek. kakaoval, 5 dgk vajjal, par csepp
tejjel osszefozunk. (Tenyleg csak par csepp legyen a tej,
kulonben soha nem kot meg a csoki a suti tetejen.)
Nem csak Juditnak!!!!!
Ha erdekel valakit a mezes pogacsa (puszedli) receptje,
akkor irjon a fonti cimre. A puszedlit akar a karacsonyfara
is fel lehet rakni, sokaig elall, es nagyon finom.
udv: P. Ildi.
pepi.
|