Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX OTTHON 229
Copyright (C) HIX
1994-08-23
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Baranybor (mind)  7 sor     (cikkei)
2 Recept: Pizza ( a la Tschopi ) (mind)  56 sor     (cikkei)

+ - Baranybor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tudja-e valaki, hogy mivel lehet egy (az ido vasfogatol) megsargult, frissen
tisztara mosott baranyszor(os bor)t kiferiteni?

Elore is kosz minden otletet.                   


                                                      Andras
+ - Recept: Pizza ( a la Tschopi ) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello mindenki !

Nagyon orulok, hogy az otthonka rovat kezd eledezni, s nagyon orulok
a recepteknek is. Bizonyara tobben is szeretitek a pizzat. Jo lenne
kuldenetek kulonfele pizza valtozatokat, amiket szerettek, s amelyek
tolteleke izben harmonizal az izlesetekkel.

Szeretnem kozzetenni a pizza receptjet, ahogy en keszitem:

Pizza ( negy kerek pizzahoz )

Kelt tszta:
- 30 dkg liszt
- ket evokanal olaj
- 3 dkg eleszto
so, tej, csipet cukor
A megadott hozzavalokbol a szokasos modon kelt tesztat keszitek.

Martas:
2 evokanal olaj
1 kis fej hagyma
1 kaveskanal ( csapott ) bors
1 kaveskanal ( csapott ) rozmaring
1 kaveskanal ( csapott ) oregano
1 kis doboz paradicsompure
so, cukor, beberlevel
Az olajon a hagymat megfuttatom, hozzaadom a fuszereket es a paradicsom puret.
felengedem 3-4 dl vizzel, soval, cukorral izesitem es 10-15 percig forralom,
hogy surusodjon. ( Ezt akkor celszeru kesziteni, amikor a teszta eppen kel )

Toltelek:
Mindig ami van, sonka, virsli, zoldsegfelek ( kukorica, brokkoli, gomba ), stb.
A toltelekeket lehet kulon-kulon, de lehet vegyesen is.

Osszeallitas:

A kelt tesztabol egy darabot kinyujtok epp a pizzasuto ( nekem teflon van )
meretere. A kiolajozott pizzasutore rateszem a kinyujtott tesztat es 3-4 percre
forro sutobe teszem ( 200-250 fok C ). Az igy elosutott tesztat bekenem
martassal, rateszem a tolteleke(ke)t, sajtot teszek ra ( vekony szeletekre vagv
a
), olivabogyoval diszitem es zutty vissza a forro sutobe, amig keszre nem sul.

Jo etvagyat !



Lehet, hogy az elkeszites receptje bonyolultnak hat, de kis gyakorlassal konnye
n
elsajatithato. Ja es meg egy: a receptben az ertelemszeru dolgokat nem irtam le
,
igy ha az elkeszitett pizza elsore nem ugy sikerulne ..., ezert felelosseget ne
m
vallalok.

                                                Udv.: Tschopi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS