Igeretemhez hiven kicsit reszletesebb indokolas:
" A mikrosuto, mint tudod, tulajdonkeppen a viz forgasat gerjeszti
( a forgasi energiaszintek kozotti energiakulonbseggel osszemerheto
energiaju sugarzas). A gyorsabban forgo vizek valamilyen modon
(valoszinuleg nagyobb belso surlodas miatt) hot sugaroznak.
A dolog elegge lokalis, ezert is melegszik viszonylag egyenetlenul az
etel."
Sajat kommentar: ha pedig egyszer az etel akarmilyen molekulaja felmelegedett,
az tobbe nem tudja, hogy mitol melegedett, gyorsabban
forgo vizmolekulak energiatobblete oszlott-e szet, vagy
egyszeruen a sparheltba jol befutottek.
" Rak szempontbol en ugy latom ( mivel tanultam rak kemoterapiat)
hogy az aromas kondenzalt vazasok jelentik a legnagyobb veszelyt,
vagyis a katranyfelek, melyek viszont az egett etelben megjelenhetnek."
Sajat kommentar: akar a mikrohullamuban allitottak be irrealisan hosszu idot,
akar a gaz/villany rezson kozmalta le valaki a bablevest.
Sot! A hagyomanyos sutes-fozes lenyegehez tartozik a helyi
tulmelegites a hoatado feluleten, maskepp nem lenne hoatadas.
Javaslat: a svajci professzor vizsgalja meg a konderban fozott szilvalekvart is!
Az ugyanis koztudottan konnyen odaeg.
|